Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Euro 2016



Κατατέθηκαν οι τρεις υποψηφιότητες για το euro 2016!




Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία κατέθεσαν επίσημα (μέσω εκπροσώπων) τις προτάσεις τους για την ανάληψη του Euro 2016, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Οι φάκελοι με τις υποψηφιότητες των τριών κρατών παρουσιάστηκαν στον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Ζιλμπέρτο Μαντέιλ, απόντος του προέδρου Μισέλ Πλατινί, ώστε να μην υπάρξουν υπόνοιες για ευνοϊκή μεταχείριση της γαλλικής εκπροσώπησης.

Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) θα επισκεφτούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο τις τρεις χώρες που έθεσαν υποψηφιότητα, με σκοπό να συντάξουν μία έκθεση αξιολόγησης για καθεμία από αυτές. Η εκτελεστική επιτροπή θα αποφασίσει τη χώρα ανάληψης στις 28 Μαΐου του 2010.

Να σημειωθεί πως η διοργάνωση του 2016 θα παρουσιάσει αρκετές καινοτομίες σε σχέση με τις προγενέστερες, αφού θα συμμετάσχουν 24 εθνικές ομάδες, αντί για 16 που ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ θα διεξαχθούν 51 αναμετρήσεις (20 περισσότερες από όσες θα διεξάγονται μέχρι και το Euro 2012). Υποψήφιες για την ανάληψη του Euro 2016 ήταν μέχρι πρότινος και η Σουηδία με τη Νορβηγία, οι οποίες απέσυραν τις προτάσεις τους τον Δεκέμβριο του 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου