Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Β΄Εθνική


Δεύτερος ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εθνικός είναι οι δύο κερδισμένοι της 15ης αγωνιστικής της Β` Εθνικής, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Κυριακής (3/1). Οι βολιώτες επικράτησαν εντός έδρας 2-0 του Πανσερραϊκού και πέρασαν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενοι το στραβοπάτημα του Εθνικού Αστέρα, ο οποίος έμεινε στο 2-2 με την Δόξα στην Δράμα. Η ομάδα της Καισαριανής έπεσε στην τέταρτη θέση, καθώς την προσπέρασε και ο Εθνικός, ο οποίος πήρε διπλό 2-0 απέναντι στην Ηλιούπολη. Επεισοδιακές ήταν οι αναμετρήσεις σε Βόλο και Δράμα, με ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.


Πρόγραμμα/Βαθμολογία



Στην δεύτερη θέση του πίνακα πέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας 2-0 του Πανσερραϊκού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5` με τον Αμπράμοβιτς, ενώ ο Ροτζέριο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 87`, κλείδωσε την νίκη για τους βολιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία της αναμέτρησης, καθώς από το 73` αγωνίζονταν με εννέα παίκτες, λόγω των αποβολών των Σεγκιρί (30`) και Ανάκογλου (73`). Στο 75` αποβλήθηκε και ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Γκιγιέρμο Ογιος, για διαμαρτυρία.

Ενταση δημιουργήθηκε και στις εξέδρες του γηπέδου, καθώς μετά το 2-0 των γηπεδούχων, οπαδοί των φιλοξενούμενων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας την αντίδραση των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Στην συνέχεια, τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Συγκλονιστική ήταν και η εξέλιξη του αγώνα της Δόξας Δράμας με τον Εθνικό Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γκουέι, αλλά οι γηπεδούχοι, με γκολ του Χλωρού και πέναλτι του Γκονζάλες, προηγήθηκαν 2-1 στο 79`. Ο Γκουέι έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Εθνικό Αστέρα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90`, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρκόφσκι πέτυχε γκολ για την Δόξα, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τα νεύρα και η ένταση δεν έλειψαν στην Δράμα, ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, μετά το 2-1 των γηπεδούχων, οι παίκτες των δύο ομάδων διαπληκτίστηκαν, με αποτέλεσμα να αποβληθούν ο Χλωρός και ο Ουκάρ στο 82`.

Μετά το τέλος του αγώνα, 500 περίπου οπαδοί της Δόξας Δράμας έμειναν στις θέσεις τους, περιμένοντας το διατητικό τρίο του αγώνα, το οποίο θεωρούσαν υπέύθυνο για το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν κέρδισε. Η αποστολή του Εθνικού Αστέρα αποχώρησε με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Τέλος, σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Εθνικός, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Ηλιούπολης. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πέρασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πέτυχαν οι Ζουαρί και Φαρινόλα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Κυριακή (3/1)
ΟΦΗ - Αιγάλεω 2-0 (56`, 83` Βλόνταρτσικ)
Ηλιούπολη - Εθνικός 0-2 (10` Ζουαρί, 81` Φαρινόλα)
Διαγόρας - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 (32` Σολάκης)
Δόξα Δράμας - Εθνικός Αστέρας 2-2 (51` Χλωρός, 79` Γκονζάλες (π) - 34`, 90` (π) Γκουέι)
Αγροτικός Αστέρας - Θρασύβουλος 0-0
Ολυμπιακός Βόλου - Πανσερραϊκός 2-0 (5` Αμπράμοβιτς, 87` Ροτζέριο (π))
Καλαμάτα - Ιωνικός 1-0 (12` Ετέροβιτς)

Δευτέρα (4/1)
15:00GR Παναιτωλικός - Κέρκυρα
18:00GR Πιερικός - Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου